ΑΡΝΑΚΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 1/2- 2 κιλά αρνάκι γάλακτος
1 1/2 κιλό γιαούρτι
3 κουταλιές φυτίνη
λίγο αραβοσιτέλαιο
αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε καλά, αλατίζουμε και πιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε στο ταψί, όπου και το περιχύνουμε με το βούτυρο και το λάδι.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι και το αφήνουμε να ψηθεί στους 180-200°C για περίπου 2 ώρες. Αφού ροδοκοκκινίσει, το αποσύρουμε και χύνουμε το γιαούρτι (στραγγισμένο) στη σάλτσα του ψητού, που έχει απομείνει.
Σιγά-σιγά αυτό θα στερεοποιηθεί και θα γίνει γευστικότατο. Το σερβίρουμε στην πιατέλα, γύρω από το αρνάκι, αφού το κόψουμε σε μερίδες. Σερβίρεται χλιαρό ή και κρύο.

ΑΡΝΑΚΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Κύριο Συστατικό : Αρνί
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4-6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV