ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΠΕΡΚΑΣ ΜΕ ΨΗΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΠΟ ΚΑΠΑΡΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

9 ντοματίνια ή πομοντόρο ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση κατά μήκος, χωρίς τα σπόρια
εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο
θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε μακρουλές λεπτές φέτες
900 γρ. φιλέτα πέρκας, κομμένα σε κύβους και περασμένα σε σουβλάκια 36 εκ.
αλάτι , πιπέρι
Για τη μαγιονέζα
2 κρόκοι αυγών
200 ml εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο
50 γρ. ψιλή κάπαρη
50 γρ. κρεμμύδια τουρσί, ψιλοκομμένα
25 γρ. ελιές θρούμπες, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας εστραγκόν, ψιλοκομμένο
Χυμός λεμονιού
Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Νοστιμεύουμε τις ντομάτες με αλάτι και πιπέρι, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με θυμάρι και στην κορυφή καθεμίας τοποθετούμε μια λεπτή φέτα σκόρδου. Τις βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 80°C στο φούρνο για 4 ώρες. Βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε το σκόρδο.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, προσθέτοντας το ελαιόλαδο σταγόνα-σταγόνα για να φτιάξουμε τη μαγιονέζα. Όταν το μείγμα γίνει ομογενοποιημένο και λείο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Περνάμε τα φιλέτα ψαριού στα σουβλάκια ομοιόμορφα. Νοστιμεύουμε με αλάτι και πιπέρι, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στη φωτιά για 2 περίπου λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να μαγειρευτούν.
Τοποθετούμε 3 ψημένες ντομάτες σε κάθε πιάτο, από πάνω 2 σουβλάκια πέρκας και σερβίρουμε τη μαγιονέζα σε ένα μικρό μπολ δίπλα από το πιάτο.

 ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΠΕΡΚΑΣ ΜΕ ΨΗΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΠΟ ΚΑΠΑΡΗ
Κύριο Συστατικό : Πέρκα φιλέτο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 4 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 12 σουβλάκια, 75 γρ. το καθένα
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV