ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 χταπόδι 1 κιλού
1 κιλό πατάτες
3 σκελίδες σκόρδου
1 πιπεριά κόκκινη ψημένη και κομμένη σε λωρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι
500 γρ. ώριμες ντομάτες
3 κουταλιές αλεύρι
λάδι
αλάτι
μαϊντανός
δάφνη

Βράζετε το χταπόδι σε αλατισμένο νερό με τη δάφνη και μισό κρεμμύδι. Το αφήνετε να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Φυλάσσετε το ζουμί του. Μόλις βράσει το στραγγίζετε,το καθαρίζετε και το κόβετε σε κομμάτια.
Καθαρίζετε,κόβετε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις σοτάρετε σε λάδι. Σε μια κατσαρόλα με λάδι σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι, την ντομάτα και το λιωμένο σκόρδο. Προσθέτετε ένα φύλλο δάφνης και ανακατεύετε με 3 κουταλιές αλεύρι. Ρίχνετε το μισό από το ζουμί που έβρασε το χταπόδι και τα αφήνετε να βράσουν για 10’. Τα βγάζετε και τα περνάτε από σήτα. Προσθέτετε αλάτι. Σε μια πήλινη κατσαρόλα βράζετε σε δυνατή φωτιά το χταπόδι,τις πατάτες και τη σάλτσα για 4’.
Σερβίρετε γαρνίροντας με τις λωρίδες της ψημένης πιπεριάς και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ
Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης:
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV