ΨΑΡΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 φαγκρί του 1 κιλού
500 γρ.πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 λεμόνια
4 κλωνάρια μαϊντανού
6 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι

Αφαιρείτε τα εντόσθια, πλένετε και στεγνώνετε το ψάρι. Χαράσσετε τη ράχη του ψαριού σε αρκετά σημεία. Ξεφλουδίζετε και κόβετε σε φέτες τις πατάτες και το κρεμμύδι, ξεφλουδίζετε και αλέθετε τις σκελίδες σκόρδου. Κόβετε τα λεμόνια σε πολύ λεπτές μισές φέτες.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα ταψί για 3’ και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2’. Προσθέτετε τις πατάτες,ένα ποτηράκι νερό, αλατίζετε και ψήνετε για 7΄.
Αλατίζετε το ψάρι και σφηνώνετε μέσα στα κοψίματα τις μισές φέτες του λεμονιού. Το τοποθετείτε πάνω στις πατάτες και το ψήνετε για 15’. Το αφήνετε να σταθεί.
Γαρνίρετε με τα κλωνάρια μαϊντανού και τις φέτες λεμονιού και το σερβίρετε.

ΨΑΡΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Κύριο Συστατικό : Φαγκρί
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV