ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό νουά βοδινού
100 γρ. φυτίνη
4 ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3 σκελίδες σκόρδο
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
2 σφηνάκια τσίπουρο
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
2 γαρίφαλα
2 ξύλα κανέλας
αλάτι
πιπέρι

Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το δένετε με σπάγκο. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα. Λιώνετε σε ένα κατσαρολάκι τη φυτίνη και περιχύνετε το κρέας.
Το τσιγαρίζετε. Κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες, ψιλοκόβετε το σκόρδο και τις ντομάτες και τα τσιγαρίζετε στην ίδια κατσαρόλα με το κρέας.
Λίγα λεπτά αργότερα, προσθέτετε το κρασί, το τσίπουρο, την κανέλα, τα γαρίφαλα και το νερό. Σκεπάζετε και αφήνετε να ψηθεί αργά περίπου για 1 ώρα.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο αφαιρείτε το σπάγκο. Το κόβετε σε φέτες και το βάζετε σε ένα πιάτο μαζί με τη σάλτσα.
Σερβίρετε ζεστό.

ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
Κύριο Συστατικό : Νουά βοδινού
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV