ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 φλιτζάνια κόκκινα φασόλια ξερά
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
2 κομμένες φρέσκιες πράσινες πιπεριές
1 φύλλο δάφνης
3κ.σ.λάδι
αλάτι
1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμέη και κομμένη
Σε αυτή την συνταγή τα φασόλια δεν είναι ανάγκη να τα μουσκέψετε πρώτα

Πλένετε τα φασόλια και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με νερό που να καλύπτει τα 2,5εκ. , προσθέτετε 1 κομμένο κρεμμύδι, μια σκελίδα σκόρδο, την πιπεριά και το φύλλο δάφνης.
Αφού πάρουν μια βράση,χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20’. Προσθέτετε μια κουταλιά σούπας λάδι και συνεχίζετε να τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
Μπορείτε να τα δοκιμάσετε μετά από 1 ½ ώρα,αλλά υπάρχει περίπτωση τα φασόλια να κάνουν και 2 ½ ώρες για να ψηθούν. Μην τα αφήσετε να πολυβράσουν.
Προσθέτετε το αλάτι και τα αφήνετε να ψηθούν ακάλυπτα ακόμα 30’. Βγάζετε το φύλλο δάφνης. Ρίχνετε το υπόλοιπο κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι μέχρι να μαραθεί, προσθέτετε το υπόλοιπο σκόρδο,τα ανακατεύετε 1’.
Ρίχνετε την ντομάτα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι το μείγμα να πήξει. Βγάζετε τα φασόλια με το ζουμί τους, τα προσθέτετε στη ντομάτα και τα πολτοποιείτε.
Ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα φασόλια,τα ανακατεύετε,τα ζεσταίνετε για λίγα λεπτά και τα σερβίρετε ζεστά.

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ
Κύριο Συστατικό : κόκκινα φασόλια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Μεξικό
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 3 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV