ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ HOLLANDAISE

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό φιλέτο χοιρινό ή μοσχάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
400 γρ. ρύζι
2-3 στήμονες σαφράν
Για την σάλτσα HOLLANDAISE
220 γρ. QimiQ
6 κρόκοι αυγών
440 γρ. βούτυρο λιωμένο
Λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Λιώνουμε το βούτυρο και το QimiQ. Ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών, ρίχνουμε κρασί, αλάτι και πιπέρι και γεμίζουμε μια φιάλη Isi Gournet Whip. Την οπλίζουμε με μία αμπούλα, την αναταράσσουμε και τη βάζουμε σε μπαιν μαρί, να παραμείνει ζεστή, στους 50οC.
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε την μπριζόλα σε λίγο ελαιόλαδο, από κάθε πλευρά. Ρίχνουμε αλάτι και φρέσκο πιπέρι.
Για να φτιάξουμε το ρύζι, βράζουμε το ρύζι σε νερό με σαφράν.
Σερβίρουμε με το ρύζι σαφράν και την σάλτσα ολλανδέζα από πάνω.
Το qimiq είναι μία κρέμα βάση που παράγεται από φρέσκο γάλα και δεν περιέχει πρόσθετα ή συντηρητικά. Είναι η πρώτη και μοναδική κρέμα βάση, που κόβεται με το μαχαίρι και παρασκευάζεται με μία ειδική διαδικασία, η οποία είναι καταχωρημένη σε παγκόσμια πατέντα. Το όνομα qimiq προκύπτει από τις λέξεις quick = γρήγορος και milk = γάλα και θέλει να τονίσει την γρήγορη και απλή εφαρμογή του φυσικού αυτού προϊόντος. Το qimiq λόγω του τρόπου παρασκευής του, διατηρεί όλα τα συστατικά του φρέσκου γάλακτος, δηλαδή τις βιταμίνες του, τα ιχνοστοιχεία, τις χρήσιμες πρωτεΐνες καθώς επίσης και τα λιπαρά συστατικά του. Το qimiq έχει υποστεί διπλή ομογενοποίηση, δίνοντας έτσι μία ιδιαίτερη κρεμώδη υφή και αξιόλογη γεύση στα τελικά προϊόντα. Περιέχει μόνο 15% λιπαρά συστατικά και διατηρείται χωρίς πρόβλημα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ HOLLANDAISE
Κύριο Συστατικό : Φιλέτο χοιρινό ή μοσχάρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV