ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΤΕΣ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό σαρδέλες μεσαίου μεγέθους
500 γρ. κρεμμύδια
1 λεμόνι
1 κλωνάρι ρίγανης
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Αφαιρείτε τα εντόσθια, κόβετε και πετάτε το κεφάλι, πλένετε με κρύο νερό και στεγνώνετε τις σαρδέλες.
Ξεφλουδίζετε και κόβετε σε λεπτές ροδέλες τα κρεμμύδια. Στύβετε το λεμόνι. Τοποθετείτε σε ένα ταψί μια στρώση κρεμμύδια και μια σαρδέλες.
Ραντίζετε με λάδι, αλατοπιπερώνετε και επαναλαμβάνετε τελειώνοντας με μια στρώση κρεμμύδια. Ραντίζετε με λάδι, προσθέτετε το κρασί, τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και λίγο νερό.
Σκεπάζετε με μια διάφανη πλαστική μεμβράνη και τις ψήνετε για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς. Γυρίζετε το ταψί και ψήνετε τις σαρδέλες για 10’ ακόμη.
Τις αφήνετε να σταθούν, αφαιρείτε την πλαστική μεμβράνη και τις σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Σαρδέλες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV