ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΗΛΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κοτόπουλο του 1 1/2 κιλού περίπου
1 κιλό πράσινα μήλα
1 λεμόνι
50 γρ. βούτυρο
3/4 κούπας γλυκό λευκό κρασί Σάμος
λάδι
50 γρ. ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι

Πλένετε και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο. Το κόβετε σε 8 κομμάτια, το αλατοπιπερώνετε και το ραντίζετε με το χυμό λεμονιού. Αλείφετε με λάδι ένα ταψί και βάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, καλύπτοντας με κομμάτια βουτύρου.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Βάζετε το ταψί και αφήνετε το κοτόπουλο να ψηθεί. Στα μισά του ψησίματος ραντίζετε με το κρασί.
Στη συνέχεια πλένετε τα μήλα, τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε την καρδιά και τα κουκούτσια. Τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα αφήνοντας ένα κενό στη μέση για να ρίξετε ένα κουταλάκι βούτυρο και λίγη ζάχαρη. Ραντίζετε με λίγο κρασί,τα βράζετε και όταν μαλακώσουν τα βγάζετε.
Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο ομοιόμορφα,το βάζετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το γαρνίρετε γύρω με τα μήλα.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 ώρα και 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV