ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΟΜΟΝΤΟΡΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. σπαγγέτι
αλάτι
1-1,5 κ. ώριμες μεγάλες ντομάτες
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 μικρό κομμάτι κόκκινη καυτερή πιπεριά (τσίλι)
πιπέρι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
12 φύλλα φρέσκου βασιλικού
200 γρ. μοτσαρέλα

Βράζουμε αal dente τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Χαράζουμε τις ντομάτες σταυρωτά, βγάζουμε το κοτσάνι, τις ζεματίζουμε σε βραστό νερό και μετά τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κυβάκια, βγάζουμε τους σπόρους από την πιπεριά και την κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Τ'ανακατεύουμε όλα μαζί, καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και προσθέτουμε και το ελαιόλαδο. Πλένουμε τα φύλλα βασιλικού, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε λωρίδες.
Ανακατεύουμε τα υλικά με τις ντομάτες. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κυβάκια μήκους 2εκ. Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τ'αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Έπειτα τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα αναμειγνύουμε με τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα.
Τα ζεσταίνουμε 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, γυρίζοντάς τα , μέχρι η μοτσαρέλα να αρχίσει να λιώνει.


Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV