ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΜΕΤΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό γεμιστά τορτελίνια
300 γρ. Σμετάνα (ξινή κρέμα γάλακτος)
Πάπρικα καυτερή
Αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ρίχνουμε τα τορτελίνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό (4 λίτρα περίπου) που βράζει. Ανακατεύουμε απαλά, αλλά συνεχώς, με μια ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά στον πάτο της κατσαρόλας.
Μετά από 8-10 λεπτά, όταν δηλαδή τα τορτελίνια φουσκώσουν και ανέβουν στην επιφάνεια του νερού, είναι έτοιμα και τα σουρώνουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο βούτυρο και, όταν αρχίσει να λιώνει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά.
Τα σερβίρουμε στα πιάτα και προσθέτουμε από πάνω τη Σμετάνα και την καυτερή πάπρικα (η ποσότητα της πάπρικας εξαρτάται από το πόσο καυτερό θέλουμε να είναι το φαγητό μας).

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Τορτελίνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ρωσσία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΛΙΔΗΣ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV