ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΣΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟΥΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 1/2 κιλά μεγάλα καλαμάρια
700 γρ. ντομάτες
300 γρ. κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι
λάδι

Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια τα καλαμάρια. Φυλάσσετε τις σακούλες με το μελάνι των καλαμαριών. Σε ένα τηγάνι με λάδι , σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα καλαμάρια σε κομματάκια.
Όταν ροδίσουν προσθέτετε την αλεσμένη ντομάτα, τις πιπεριές ψιλοκομμένες και το κόκκινο πιπέρι. Τα αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί.
Όταν ψηθούν προσθέτετε το κρασί και ένα σακουλάκι με το μελάνι. Αφήνετε να πήξει η σάλτσα και τα σερβίρετε ζεστά.


Κύριο Συστατικό : Καλαμάρια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV