ΨΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΨΗΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. γάβρος
500 γρ. αθερίνα
2 κουταλιές σούπας κάππαρη
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
1 πατάτα βρασμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψημένη
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές σούπας, φρέσκια ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Φιλετάρετε το γάβρο και πλένετε καλά την αθερίνα. Στραγγίζετε και αλατίζετε τα ψάρια, τα πασπαλίζετε με την φρέσκια ρίγανη, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ηλιέλαιο. Τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί, για να στεγνώσουν από το λάδι.
Στραγγίζετε καλά την κάππαρη, την αλευρώνετε ελαφρά και την τηγανίζετε για 2-3 λεπτά σε λάδι.
Για τον πουρέ της πιπεριάς, χτυπήστε στο μπλέντερ την πατάτα, την πιπεριά, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο.
Σερβίρετε το ψάρι με τον πουρέ πιπεριάς και την τηγανητή κάππαρη.


Κύριο Συστατικό : Κότσια αρνιού
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Βαγγέλης Δρίσκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV