ΣΟΛΟΜΟΣ ΠΟΣΕ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΧΟΡΤΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

700 γρ. φιλέτο σολωμού χωρίς πέτσα
2 κλωνάρια λεμονόχορτο
2 κόκκινες πιπεριές τσίλι
4 ταϊλανδέζικα ασκαλώνια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωνάρια ταϊλανδέζικος βασιλικός
100 γρ. μανιτάρια
100 ml ζωμός λαχανικών
2 κ.σ. σάλτσα ψαριού
4 κ.σ. χυμός λάιμ
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. φρεσκοαλεσμένο άσπρο πιπέρι

Πλένουμε τα φιλέτα σολωμού, τα στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε τέσσερα ισομεγέθη κομμάτια. Πλένουμε το λεμονόχορτο και κάνουμε σχισμές στο άσπρο τμήμα. Κόβουμε τα τσίλι κατά μήκος στη μέση και τα πλένουμε μέσα και έξω.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα ασκαλώνια. Πλένουμε τον ταϊλανδέζικο βασιλικό, τον τινάζουμε να στραγγίσει και κόβουμε τα φυλλαράκια.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα τρίβουμε με υγρή βούρτσα και τα κόβουμε σε φέτες. Λιώνουμε ελαφρά στο γουδί τα ασκαλώνια, το σκόρδο, τα τσίλι και το λεμονόχορτο.
Βάζουμε στο γουόκ το ζωμό λαχανικών, τη σάλτσα ψαριού, το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να κοχλάσουν. Προσθέτουμε στο μείγμα με το ζωμό τα υλικά που λιώσαμε στο γουδί και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 1 λεπτό. Μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σολωμό.
Καρυκεύουμε με πιπέρι. Μετά από 1 λεπτό γυρίζουμε το σολωμό, αφήνουμε για ακόμα λίγο στη φωτιά και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Σολομός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV