ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. μακαρόνια
αλάτι
βούτυρο (προαιρετικά)
Για τη σάλτσα
2 κρεμμύδια
5-6 κλωνάρια μαϊντανό
μερικά φύλλα βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδου
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
λίγη ρίγανη
1/2 κιλό ντομάτες
1 ποτήρι λευκό κρασί

Βάζετε 5 λίτρα νερό και περίπου 1 κουταλιά της σούπας αλάτι να βράσει. Ρίχνετε τα μακαρόνια, τα ανακατεύετε να μην κολλήσουν και τα αφήνετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά, χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα. Ο χρόνος του βρασίματος θα εξαρτηθεί από το πόσο σκληρά θέλετε τα μακαρόνια.
Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τη φωτιά, τους ρίχνετε λίγο κρύο νερό, τα στραγγίζετε και προσθέτετε λίγο φρέσκο βούτυρο αν θέλετε.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής:Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε ψιλά κομματάκια. Κόβετε επίσης τον μαϊντανό, το βασιλικό και το σκόρδο και τα βάζετε σε τηγάνι με το λάδι να σοταριστούν. Προσθέτετε τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τις ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες.
Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 15’ σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το κρασί και αφήνετε να βράσει λίγο ακόμη μέχρι να πήξει. Περιχύνετε τα μακαρόνια μόλις τα σερβίρετε στο πιάτο και προσθέτετε αν θέλετε και τριμμένη παρμεζάνα.


Κύριο Συστατικό : Βασιλικός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV