ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΜΠΕΙΚΟΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2-3 φιλέτα από κοτόπουλο
15 φέτες μπέικον
2 πράσινες πιπεριές
40 γρ. μαργαρίνη
αλάτι
πιπέρι
καλαμάκια
Για τη σάλτσα:
150 γρ. μαγιονέζα
150 γρ. μουστάρδα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε κάθε κομμάτι σε μια φέτα μπέικον.
Πλένουμε τις πιπεριές τις καθαρίζουμε από τους σπόρους και τις κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια στο ίδιο μέγεθος που είναι και τα τυλιχτά με μπέικον κομμάτια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Κατόπιν τα περνάμε εναλλάξ στα καλαμάκια με την εξής σειρά: ένα κομματάκι πιπεριά, ένα τυλιχτό κομματάκι φιλέτου έως ότου γεμίσουν τα καλαμάκια.
Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη, βάζουμε τα καλαμάκια το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαργαρίνη λιωμένη.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά γυρνώντας τα καλαμάκια και από τις δύο πλευρές. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα.
Αφού ψηθούν τα κοτοσουλάκια τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα σερβίρουμε ζεστά, συνοδεύοντάς τα με τη σάλτσα.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο φιλέτο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Μάριος Γλύκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV