ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 λεμόνι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ.ελαιόλαδο
300 γρ. ρύζι αρμπόριο
100 ml λευκό κρασί
1-1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών ζεστό
125 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φυλλαράκια βασιλικού
φέτες λεμόνι για το γαρνίρισμα

Πλένουμε το λεμόνι με ζεστό νερό και το σκουπίζουμε. Τρίβουμε την φλούδα του και την φυλάμε στην άκρη. Στύβουμε το λεμόνι. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαριά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ώσπου να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να γίνει κι αυτό διάφανο.
Σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και 1κ.σ. από το χυμό και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ώσπου να πιεί τα υγρά του. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό ώστε το ρύζι να είναι συνεχώς καλυμμένο με υγρό.
Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά για 20΄ περίπου, ώσπου το ριζότο να αποκτήσει κρεμώδη υφή, αλλά το ρύζι να κρατάει ακόμη. Μόλις γίνει το ρύζι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε το ριζότο σε ζεσταμένα βαθιά πιάτα. Πασπαλίζουμε με βασιλικό κατά το γούστο μας και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.


Κύριο Συστατικό : Ρύζι Αρμπόριο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV