ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΜΕ ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου φρέσκο
4 βολβούς παντζαριού
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τις κροκέτες σκορδαλιάς
1 κιλό πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό χτυπημένο
Τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα σοτάρουμε σε ζεστό ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για τις κροκέτες σκορδαλιάς, βράζουμε τις πατάτες, τις λιώνουμε πουρέ. Προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει, για 12 ώρες τουλάχιστον.
Πλάθουμε το μείγμα σε κροκέτες στρόγγυλες (σαν μπιφτέκια), πανάρουμε με το αυγό και την τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ή σε φριτέζα μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. Βράζουμε τους βολβούς πανταζαριού σε μπόλικο νερό, καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες.
Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με τις κροκέτες σκορδαλιάς και το παντζάρι.


Κύριο Συστατικό : Μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV