ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. μέλι
το χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
10 μεγάλες φτερούγες κοτόπουλου
1 μπανάνα
220 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 λεμόνι
περίπου 2 κ.σ. μέλι

Για τη μαρινάδα,βάζουμε τη σάλτσα σόγιας σε μια γαβάθα.Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε. Προσθέτουμε το μέλι και το χυμό λεμόνι, τα νοστιμίζουμε όλα με πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τις φτερούγες το κοτόπουλο επάνω στις αρθρώσεις και τις αφήνουμε σκεπασμένες όλη τη νύχτα στη μαρινάδα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 225 βαθμούς. Τοποθετούμε τις φτερούγες σε ένα λαδωμένο ταψί. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 225 βαθμούς περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές.
Για τη σάλτσα, πολτοποιούμε την μπανάνα και την ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν λεία κρέμα. Πλένουμε με ζεστό νερό το λεμόνι, το στεγνώνουμε και τρίβουμε ψιλή τη φλούδα. Στύβουμε το λεμόνι, και αναμειγνύουμε στη σάλτσα το χυμό και το ξύσμα του.
Νοστιμίζουμε τη σάλτσα με μέλι και τη σερβίρουμε επάνω στις φτερούγες.


Κύριο Συστατικό : Φτερούγες κοτόπουλου
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV