ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 πακέτο κανελόνια
1/2 κιλό κιμά
1 φλιτζάνι λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κονσέρβες ντοματάκι
2 κουταλιές πελτέ
1 ξυλαράκι κανέλλα
3 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
ρίγανη
αλάτι και πιπέρι

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το μισό λάδι να κάψει. Προσθέτετε το 1 κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε. Προσθέτετε την 1 κονσέρβα ντοματάκι και την 1 κουταλιά πελτέ. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τη ρίγανη και τις 2 σκελίδες σκόρδο. Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε το υπόλοιπο κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει. Προσθέτετε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο και την κανέλλα. Αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με κρασί. Προσθέτετε τον μαϊντανό. Ρίχνετε την υπόλοιπη τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε.
Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του. Αφαιρείτε την κανέλλα. Γεμίστε ένα ένα κανελόνι με τον κιμά προσεκτικά και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί. Τα περιχύνετε με την σάλτσα που φτιάξατε. Ψήνετε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.


Κύριο Συστατικό : Κανελόνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως Πιάτο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV