ΦΙΛΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΕΛΥΦΩΤΟ ΦΙΣΤΙΚΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΖΟΥΛΙΕΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

300 γρ. κελυφωτά φιστίκια Φθιώτιδας
4-6 φιλέτα γλώσσας καθαρισμένα
2 αβγά
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κλωνάρι σέλερι
1 πράσινη πιπεριά
1 λευκό παντζάρι
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε τα φιστίκια και τα αποφλοιώνουμε. Τα σπάμε χοντρά κομμάτια με τον πλάστη.
Περνάμε τα φιλέτα διαδοχικά από αλεύρι, χτυπημένα αβγά, σπασμένο φιστίκι και πάλι από αβγό.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Τηγανίζουμε τα φιλέτα και από τις δυο πλευρές και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίξει το λάδι.
Στο μεταξύ πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε ζουλιέν. Τα σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν τραγανά.
Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε στο πιάτο την πράσινη σαλάτα πολύ ψιλοκομμένη.
Τοποθετούμε τα φιλέτα ψαριού και βάζουμε και τα λαχανικά ζουλιέν.
Γαρνίρουμε αν θέλουμε με πουρέ ή μους λαχανικών ή φιστικοβούτυρο.


Κύριο Συστατικό : Φιλέτα γλώσσας
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 3
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV