ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για τα μακαρόνια:
100 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. γλυκομπίζελα
50 γρ. ωμό χοιρομέρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
230 γρ. αποξηραμένα μακαρόνια με αυγό
1 κ.γ. αλάτι
4 κ.γ. σουσαμέλαιο
3 κ.γ. φυστικέλαιο
2 κ.γ. ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας
2 κ.γ. σκουρόχρωμη σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. κρασί ρυζιού Σαοξίνγκ, εναλλ. ξηρό σέρυ
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη
Για τη μαρινάτα:
2 κ.γ. ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας
2 κ.γ. κρασί ρυζιού Σαοξίνγκ, εναλλ. ξηρό σέρυ
1 κ.γ. σουσαμέλαιο
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Πλένουμε το φιλέτο, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε λωρίδες μήκους 5 εκ. Το βάζουμε σε ένα μπολ, το αναμειγνύουμε καλά με τα υλικά της μαρινάτας και το μαρινάρουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λωρίδες τα γλυκομπίζελα και ψιλοκόβουμε το χοιρομέρι. Καθαρίζουμε, πλένουμε, στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό για 8 λεπτά, τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τους προσθέτουμε 3 κ.γ. σουσαμέλαιο. Βάζουμε ένα γουόκ να κάψει σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. φυστικέλαιο. Βάζουμε σε αυτό το κρέας και το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας. Στη συνέχεια το βγάζουμε και σκουπίζουμε το γουόκ.
Βάζουμε το γουόκ να κάψει ξανά σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. φυστικέλαιο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, τα γλυκομπίζελα και το χοιρομέρι για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Προσθέτουμε στο μείγμα αυτό τα μακαρόνια, τη σάλτσα σόγιας, το κρασί ρυζιού, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε το κρέας και τσιγαρίζουμε για 4 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σουσαμέλαιο, ανακατεύουμε καλά το μείγμα και σερβίρουμε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : στήθος κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γουόκ
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV