ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 κομμάτια παστού μπακαλιάρου (200 γρ. το καθένα)
3 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ξερά
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες αποξηραμένες πιπεριές
4-5 μέτρια κολοκυθάκια
1 ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 πατάτες
400 γρ. ώριμες ντομάτες

Ξαλμυρίζετε τον μπακαλιάρο σε κρύο νερό για 24 ώρες αλλάζοντας το νερό τρεις φορές. Έπειτα αφαιρείτε τα κόκκαλα και τον στεγνώνετε. Βάζετε μια κατσαρόλα στη φωτιά με λάδι, το αφήνετε να ζεσταθεί και ρίχνετε τις σκελίδες σκόρδο σε φέτες. Μόλις ροδίσουν, τις βγάζετε από την κατσαρόλα.
Στο ίδιο λάδι, τοποθετείτε τον μπακαλιάρο με την πέτσα από πάνω και τον αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 8 λεπτά. Προσθέτετε τις πιπεριές κομμένες σε κύβους και γυρίζετε τον μπακαλιάρο για άλλα 8 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Σε άλλο τηγάνι με ζεστό λάδι τηγανίζετε τα κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους, τα κρεμμύδια, τις αποξηραμένες πιπεριές, τις πατάτες και την ντομάτα (όλα καλά ψιλοκομμένα). Τα ψήνετε σε χαμηλή φωτιά όλα μαζί για μισή ώρα. Στραγγίζετε το λάδι.
Ρίχνετε το ψιλοκομμένο μείγμα στον μπακαλιάρο, αφήνετε να πάρει μια βράση για 10 λεπτά και σερβίρετε στην ίδια κατσαρόλα.


Κύριο Συστατικό : Μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV