ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. ρόκα
4 κ.σ.λάδι
300 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
300 ml λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
150 γρ. μπέικον
500 γρ. φρέσκα άγρια μανιτάρια
αλάτι και πιπέρι
80 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε. Πλένουμε την ρόκα, τη στεγνώνουμε και την κόβουμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 2 κ.σ. λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ώσπου να γίνουν διαφανή. Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 1’.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά,ώσπου να πιεί τα υγρά του. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε το ρύζι για άλλα 20’ ανακατεύοντας, ώσπου το ριζότο να αποκτήσει κρεμώδη υφή αλλά το ρύζι να κρατάει ακόμη.
Στο μεταξύ κόβουμε το μπέικον μικρά κομμάτακια και πλένουμε τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το μπέικον ώσπου να γίνει τραγανό. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε 3’. Αλατοπιπερώνουμε. 2’ πριν γίνει το ρύζι προσθέτουμε στο ριζότο την ρόκα, την παρμεζάνα, το μπέικον και τα μανιτάρια, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Άγρια μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV