ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΧΤΥΠΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. κολοχτύπες (ουρές από αστακούς)
300 γρ. χυλοπίτες
20 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
3 ντοματίνια Σαντορίνης
½ σκελίδα σκόρδου
1 φλιτζ. κρασί λευκό demi sec.
Φρέσκο βασιλικό
Παρθένο ελαιόλαδο
Πιπέρι κόκκινο γλυκό
Πιπέρι μαύρο
Αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Μαρινάρουμε τις κολοχτύπες με όλα τα μπαχαρικά, εκτός από τις χυλοπίτες.
Σοτάρουμε τις κολοχτύπες σε λίγο ελαιόλαδο με τα ντοματίνια και το σκόρδο.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Ρίχνουμε και λίγο νερό.
Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τις χυλοπίτες. Αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά, κατεβάζουμε όταν τραβήξει τα υγρά.
Σερβίρουμε τις χυλοπίτες με τις κολοχτύπες σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με βασιλικό.


Κύριο Συστατικό : Κολοχτύπες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά & 1 Ώρα μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV