ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ROSTI, ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΥΡΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΜΕ PORTO

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

6 αρνίσια παϊδάκια
2 πατάτες μεγάλες
100 γρ. πουρέ πατάτας
150 ml. κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεσαίο κρεμμύδι
σταφίδες
100 ml. κρασί porto
200 ml. σάλτσα ψητού
2 κουτ. μέλι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Μαρινάρουμε τα παϊδάκια με ελαιόλαδο, σκόρδο και κρασί. Ψήνουμε στο φούρνο ή στη σχάρα για λίγα λεπτά ώσπου να ξεροψηθούν εξωτερικά και να διατηρήσουν μέσα τους χυμούς τους.
Για τις πατάτες rosti, χρησιμοποιούμε δύο πατάτες, τις οποίες καθαρίζουμε και τρίβουμε σε τρίφτη. Επίσης κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το κρεμμύδι, το οποίο ενσωματώνουμε στην πατάτα. Αλατοπιπερώνουμε και τηγανίζουμε με λίγο βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι, του οποίου τον πάτο καλύπτουμε με μια λεπτή στρώση από το παραπάνω μείγμα.
Για τον πράσινο πουρέ βράζουμε πατάτες αποφλοιωμένες. Πολτοποιούμε σε πουρέ, προσθέτουμε φρέσκο βούτυρο, λίγη κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο και ένα μείγμα από μαϊντανό, λίγο δυόσμο και σοταρισμένο σπανάκι, τα οποία έχουμε λιώσει στο πολυμίξερ.
Για την σάλτσα λιώνουμε λίγο φρέσκο βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τις σταφίδες, σβήνουμε με κρασί Porto. Αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτουμε σάλτσα ψητού και αν θέλουμε λίγο μέλι.


Κύριο Συστατικό : Καρέ γάλακτος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Σχάρα , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV