60 ml ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 900 γρ. ώριμα ντοματάκια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 μεγάλη χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού, χοντροκομμένα, και μερικά ακόμη φύλλα για γαρνίρισμα 250 ml ζωμό λαχανικών 250 ml ξηρό λευκό κρασί 30 γρ. πελτέ λιαστής ντομάτας 1/2 κουταλάκι ζάχαρη 16-18 φρέσκα ή ξηρά φύλλα λαζάνια 250 γρ. τυρί ρικότα 130 γρ. μοτσαρέλα, στραγγισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους 8 φιλέτα αντζούγιας σε γυάλινο βαζάκι (σε ελαιόλαδο), στραγγισμένα και κομμένα στη μέση κατά μήκος 50 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι |
||||||
|
||||||