ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 στήθη κοτόπουλου (από 180 γρ.)
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας Sherry ή χυμό πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
λίγο πιπέρι
Για τη σάλτσα αμυγδάλου:
50 γρ αμύγδαλα αλεσμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
3 κουταλιές της σούπας Porto
50 ml ζωμό κοτόπουλου
1/2 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
3 κουταλιές της σούπας λάδι
Για τη σάλτσα μάνγκο:
1 ώριμο μάνγκο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
χυμό από 1/2 λεμόνι και πορτοκάλι
1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι
λίγη ζάχαρη

Για τη σάλτσα αμυγδάλου, ζεσταίνετε τα αμύγδαλα με το μέλι σε ένα τηγάνι, τα αφήνετε να καραμελώσουν και τα σβήνετε με το κρασί και το ζωμό. Προσθέτετε την πιπεριά και το λάδι και τα ανακατεύετε με μπλέντερ χειρός ή στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σάλτσα.
Για τη σάλτσα μάνγκο, καθαρίζετε το φρούτο και αφαιρείτε το κουκούτσι. Πολτοποιείτε τη σάρκα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τοποθετείτε τη σάλτσα στο ψυγείο.
Κόβετε το κοτόπουλου σε λωρίδες 5 εκ. και τις περνάτε στα καλαμάκια. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάτας και μαρινάρετε σε αυτό το μείγμα τουλάχιστον 2 ώρες τα σουβλάκια. Μετά τα στραγγίζετε και τα ψήνετε στην γκριλιέρα ή σε τηγάνι.
Τα σερβίρετε με τις δύο σάλτσες.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά & 2 Ώρες μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Σχάρα
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV