ΣΟΛΩΜΟΣ ΠΑΠΙΛΟΤ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1/2 κιλό φρέσκος σολωμός σε ροδέλες
300 γρ. μανιτάρια εποχής
4 μικρά κόκκινα κρεμμυδάκια στιφάδου
1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
μαϊντανός
αλάτι και πιπέρι
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. της κούπας κρέμα γάλακτος

Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Πριν ροδίσουν προσθέτετε τα μανιτάρια(καλά πλυμένα και κομμένα) και τα αφήνετε να σοταριστούν για μερικά δευτερόλεπτα. Ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας,αρωματίζετε με τον μαϊντανό(ψιλοκομμένο) και αλατοπιπερώνετε.
Τα αφήνετε λίγο να βράσουν και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος που θα πήξει με το μείγμα. Κόβετε 6 ορθογώνια κομμάτια από αλουμινόχαρτο 50x30εκ. Αλατοπιπερώνετε τις ροδέλες σολωμού και τοποθετείτε μια στην άκρη κάθε κομματιού αλουμινόχαρτου. Μοιράζατε τη σάλτσα πάνω στις ροδέλες σολομού. Τα κλείνετε ερμητικά ενώνοντας τις άκρες του αλουμινόχαρτου.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250°C. Τοποθετείτε τα σακουλάκια πάνω σε ένα ταψί,το βάζετε στο φούρνο και τα αφήνετε να ψηθούν για 12’ περίπου. Τα σερβίρετε αμέσως μόλις φουσκώσουν τα σακουλάκια. Μην τα ανοίξετε μέχρι να τα σερβίρετε στο τραπέζι.


Κύριο Συστατικό : Σολωμός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV