ΤΟΡΤΕΛΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΤΑΡΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ τορτελίνι
αλάτι
180 γρ μανιτάρια
1 μικρό λεμόνι
60 γρ βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο,λιωμένη
320 ml κρέμα γάλακτος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
πιπέρι
3 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Βράζουμε τα τορτελίνι σε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας της οδηγίες της συσκευασίας. Τ'αφήνουμε να στραγγίσουν, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα κρατάμε ζεστά.
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ξύνουμε το λεμόνι. Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και το μοσχοκάρυδο και καρυκεύουμε με μαύρο πιπέρι, αλεσμένο στο μύλο.
Ανακατεύουμε με παρμεζάνα και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 3 λεπτά. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και ανακατεύουμε προσεκτικά. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι.


Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV