ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΟΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

200 γρ. πιπεριές
1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
5 σκελίδες σκόρδο
περίπου 4 κ.σ. τρίμμα άσπρου ψωμιού
αλάτι
πιπέρι
20 μεγάλες γαρίδες
1 αβγό
2 1/2 κ.σ. αλεύρι
100 ml. γάλα
λάδι για το τηγάνισμα

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές. Καθαρίζουμε την πιπερίτσα, την πλένουμε και την κόβουμε στη μέση, έπειτα αφαιρούμε σπόρια και κοτσάνι και την κόβουμε μικρά κυβάκια. Καθαρίζουμε το σκόρδο. Το πολτοποιούμε μαζί με τις πιπεριές και την πιπερίτσα.
Βάζουμε όσο τρίμμα άσπρου ψωμιού χρειάζεται για να δέσει λίγο η σάλτσα. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αλλά δεν τους κόβουμε την ουρά.
Χτυπάμε το αβγό και προσθέτουμε το αλεύρι ώσπου να σχηματιστεί λεία κρέμα. Σιγά σιγά προσθέτουμε και το γάλα. Περνάμε τις γαρίδες από το χτυπημένο αβγό και τις τηγανίζουμε 5 λεπτά σε καυτό λάδι. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Τις σερβίρουμε με την σος.


Κύριο Συστατικό : Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV