ΣΟΛΟΜΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 μεγάλο πράσο,κομμένο σε λωρίδες
2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
4 φέτες σολομού, 150 γρ. η καθεμία
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
το ξύσμα και το χυμό μισού λεμονιού
1 καυτερή πιπεριά, χωρίς σπόρους,κομμένη σε μικρά κομματάκια
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό,ψιλοκομμένο
4 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί (τετραπλάσια σε μέγεθος από το μέγεθος της κάθε φέτας σολομού)
αλάτι
πιπέρι

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βράζετε τις λωρίδες πράσου και καρότου σε νερό που κοχλάζει 1 λεπτό, έπειτα τις στραγγίζετε. Περιχύνετε τα λαχανικά με το χυμό λεμονιού, έπειτα τα χωρίζετε σε τέσσερις μερίδες και βάζετε από 1 μερίδα πάνω σε κάθε κομμάτι χαρτιού. Βάζετε πάνω από τα λαχανικά τα φιλέτα σολομού και αλατοπιπερώνετε.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την καυτερή πιπερίτσα. Τηγανίζετε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε, ανακατεύοντας το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό και με ένα κουταλάκι βάζετε το μείγμα πάνω στα φιλέτα ψαριού.
Ενώνετε τις άκρες του χαρτιού και τις διπλώνετε. Βεβαιωθείτε ότι κάθε πακετάκι είναι καλά σφραγισμένο. Βάζετε τα πακετάκια σε ένα ταψάκι και ψήνετε 20 λεπτά.
Σερβίρετε το σολομό στο χαρτί με ψητές πατάτες.

ΣΟΛΟΜΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ
Κύριο Συστατικό : Σολομός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV