ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΑΦΝΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

24 Σαρδέλες
5 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι πάπρικα
λάδι
αλάτι

Απολεπίζετε καλά τις σαρδέλες, αφαιρείτε τα έντερα και το κεφάλι. Τις στεγνώνετε με ένα καθαρό πανί. Τοποθετείτε τις σαρδέλες σε μια πήλινη κατσαρόλα, αλατίζετε και ραντίζετε με λάδι.
Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το προσθέτετε πάνω στις σαρδέλες. Φτιάχνετε μια σάλτσα με την ντομάτα, το λάδι και το αλάτι. Την προσθέτετε επίσης στις σαρδέλες μαζί με ένα φύλλο δάφνης και λίγη πάπρικα.
Βάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 15’ ή 20’.
Σερβίρετε τις σαρδέλες ζεστές.


Κύριο Συστατικό : Σαρδέλες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV