ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. πικάντικα λουκάνικα από χοιρινό κρέας
30 ml ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά χωρίς σπόρους, κομμένη σε λωρίδες
5 γρ. πάπρικα
5 γρ. αποξηραμένα ανάμικτα μυρωδικά
5-10 σάλτσα τσίλι
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβα
250-300 ζωμό λαχανικών
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
φρεσκοτριμμένο τυρί πεκορίνο για το σερβίρισμα

Βάζετε τα λουκάνικα στο γκριλ για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, και στη συνέχεια τα στραγγίζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε την κίτρινη πιπεριά, την πάπρικα, τα μυρωδικά και την καυτερή σάλτσα. Τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ρίχνετε τις ντομάτες και τις σπάτε με μία ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Τα μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά και όσο η σάλτσα απορροφά τα υγρά της, προσθέτετε σταδιακά τον ζωμό λαχανικών.
Ενώ η σάλτσα ντομάτας βράζει, κόβετε τα λουκάνικα διαγώνια σε κομμάτια του 1 εκατοστού. Προσθέτετε τα κομμάτια από τα λουκάνικα στη σάλτσα, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα μαγειρεύετε για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Δοκιμάζετε τη σάλτσα και, αν χρειάζεται, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο σκεύος της σάλτσας. Τα ανακατεύετε καλά και τα μοιράζετε σε τέσσερα ζεστά, βαθιά πιάτα.
Πασπαλίζετε κάθε μερίδα με λίγο τριμμένο πεκορίνο και σερβίρετε αμέσως, με περισσότερο πεκορίνο σε ξεχωριστό μπολ.


Κύριο Συστατικό : Λουκάνικα πικάντικα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV