ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1300 γρ. καλαμαράκια μεγάλα
3-4 κρεμμύδια
90 γρ. ρύζι
130 ml. λάδι
λίγες φρέσκιες ντομάτες ή πελτές ντομάτας
πιπέρι, αλάτι

Αφού πλύνουμε καλά τα καλαμαράκια, κόβουμε τα ποδαράκια τους σε μικρά κομματάκια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε με το μισό λάδι να σοταριστούν. Προσθέτουμε τα ποδαράκια των καλαμαριών και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν το χρώμα του ψημένου καλαμαριού.
Ρίχνουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε λιγάκι, και προσθέτουμε τη ντομάτα ή τον πελτέ με λίγο νεράκι. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, όταν σωθούν τα υγρά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και γεμίζουμε τα καλαμαράκια. Τα ράβουμε στην άκρη, τα τοποθετούμε στο ταψί, ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν στους 180°C.

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Κύριο Συστατικό : Καλαμαράκια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4-6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV