ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κουνέλι 1 1/2 κιλό
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γρ. καπνιστό μπέικον
20 γρ. αλεύρι
1 φύλλο δάφνης
θυμάρι
πάπρικα
αλάτι και πιπέρι

Καθαρίζετε το κουνέλι και το κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο καπνιστό μπέικον και τα κομμάτια του κουνελιού. Πριν ροδίσουν τα αποσύρετε και τα βάζετε σε μια ρηχή κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το αλεύρι και το λευκό κρασί. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και την πάπρικα, ανακατεύετε συνεχώς και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μερικές βράσεις.
Περιχύνετε με αυτή τα κομμάτια του κουνελιού. Προσθέτετε τη δάφνη,το θυμάρι και αφήνετε το κουνέλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα.
Πριν το σερβίρετε αφαιρείτε τη δάφνη και το θυμάρι.

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ
Κύριο Συστατικό : Κουνέλι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV