ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
300 γρ. ρύζι για ριζότο(αρμπόριο ή καρναρόλι)
100 γρ. κρεμμύδια
100 γρ. ρόκα
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. γαρίδες
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
50 γρ. ελαιόλαδο
150 ml. λευκό κρασί
1 ματσάκι σχοινόπρασο
αλάτι και πιπέρι

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Πλένουμε την ρόκα, την στεγνώνουμε και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Πλένουμε προσεκτικά τις γαρίδες και τις σκουπίζουμε.
Ζεσταίνουμε το ζωμό ώσπου να πάρει βράση και τον φυλάμε ζεστό. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι και τσιγαρίζουμε για λίγο τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τη μισή ρόκα. Ρίχνουμε και το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2’ ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, ώσπου να πιεί τα υγρά του.
Προσθέτουμε τον μισό ζεστό ζωμό και συνεχίζουμε να βράζουμε. Έπειτα από 5 με 8’ ρίχνουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και αφήνουμε το ριζότο να σιγοβράσει ώσπου να αποκτήσει κρεμώδη υφή αλλά το ρύζι να κρατάει ακόμη.
Στο μεταξύ πλένουμε το σχοινόπρασο, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Μόλις γίνει το ρύζι απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε την υπόλοιπη ρόκα.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι.Τσιγαρίζουμε τις γαρίδες για 2’ σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε το σχοινόπρασο στο ριζότο και το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με τις γαρίδες.

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ
Κύριο Συστατικό : Ρόκα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV