ΛΑΖΑΝΙΑ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 μικρό κρεμμύδι
1/2 καρότο
1/2 κλωνάρι σέλινο
45 ml ελαιόλαδο
250 γρ. χοιρινό χωρίς κόκαλα κομμένο σε κύβους
60 ml ξηρό λευκό κρασί
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβα ψιλοκομμένα ή 400 ml/ 1 2/3 φλιτζάνια πασάτα
200 ml ζωμό κότας
15 ml πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
15 γρ. φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό ψιλοκομμένο
250 γρ. φρέσκα φύλλα λαζάνια, πρώτα τα βράζετε αν είναι απαραίτητο
2 σφιχτά αυγά, κομμένα σε φέτες
125 γρ. μοτσαρέλα, στραγγισμένη και κομμένη σε φέτες
60 γρ. τριμμένο πεκορίνο
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ψιλοκόβετε τα φρέσκα λαχανικά στον επεξεργαστή τροφίμων ή με μαχαίρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μία κατσαρόλα ζεσταίνετε 30 ml. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέτετε το χοιρινό και το τηγανίζετε για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι να ροδίσει παντού. Ρίχνετε το κρασί και το αφήνετε να πάρει βράση για μερικά λεπτά για να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες ή την πασάτα, τον ζωμό και τον ντοματοπελτέ. Κάνετε μία σχισμή στα φύλλα δάφνης για να βγει το άρωμά τους, μετά τα προσθέτετε στο σκεύος μαζί με τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, και τα ανακατεύετε καλά.
Σκεπάζετε το σκεύος και μαγειρεύετε για 30-40 λεπτά μέχρι το χοιρινό να είναι τρυφερό, και κατά διαστήματα ανακατεύετε.
Κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά, βγάζετε και πετάτε τα φύλλα δάφνης από τη σάλτσα. Βγάζετε τα κομμάτια κρέας από τη σάλτσα, με μία τρυπητή κουτάλα. Τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και τα ξαναρίχνετε στη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190° Κελσίου. Γεμίζετε μία κατσαρόλα με νερό, ρίχνετε αλάτι και αφήνετε το νερό να πάρει βράση. Κόβετε τα λαζάνια σε λωρίδες των 2,5 εκατοστών και τις ρίχνετε στο βραστό νερό. Βράζετε τα λαζάνια για 3-4 λεπτά μέχρι να είναι al dente. Τα σουρώνετε καλά, και μετά ρίχνετε τα λαζάνια στη σάλτσα. Απλώνετε το μισό μείγμα των ζυμαρικών και της σάλτσας σε ένα ρηχό ταψί, βάζετε από πάνω τις μισές φέτες αυγού και μοτσαρέλας και το μισό τριμμένο πεκορίνο. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις, και μετά περιχύνετε τα λαζάνια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνετε στον φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Αφήνετε τα λαζάνια για 10 λεπτά περίπου πριν τα σερβίρετε.

ΛΑΖΑΝΙΑ ΣΙΚΕΛΙΑΣ
Κύριο Συστατικό : Λαζάνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV