ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ CAJUN

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

450 γρ. κοτόπουλο μπούτι,χωρίς την πέτσα και χωρίς κόκκαλο
10 ml. μίγμα μπαχαρικών Cajun
10 ml. πικάντικη σάλτσα τσίλι
15 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
5 γρ. κορν φλάουρ
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 ml. ηλιέλαιο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, κομμένη στα δύο και ξεσποριασμένη
1 μικρή κίτρινη πιπεριά, κομμένη στα δύο και ξεσποριασμένη
60 ml. sour cream
βρασμένο ρύζι και πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα,προαιρετικά
αλάτι
φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Χρησιμοποιώντας την Κρεατομηχανή με τοποθετημένο τον ψιλό δίσκο, αλέστε το κοτόπουλο κατευθείαν μέσα στο μπολ της Kenwood. Προσθέστε το μίγμα μπαχαρικών Cajun, τη σάλτσα τσίλι, λίγο αλάτι, μαϊντανό και κορν φλάουρ.
Αναμίξτε τα χρησιμοποιώντας τον Αναδευτήρα Κ στη χαμηλότερη ταχύτητα. Χωρίστε το μίγμα σε 16 κομμάτια, πλάστε τα κεφτεδάκια και τυλίξτε τα με αλεύρι για να μην κολλάνε. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Τηγανίστε τα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντας τα ανά διαστήματα. Στο μεταξύ, τοποθετήστε στον Μεταλλικό Λαχανοκόπτη Υψηλής Ταχύτητας το χοντρό δίσκο κοπής και κόψτε τις πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια.
Προσθέστε τα μπαστουνάκια στο τηγάνι και αυξήστε λίγο τη θερμοκρασία. Τηγανίστε τα για 5 λεπτά ή μέχρι η πιπεριά να καεί ελαφρώς στις άκρες.
Κατεβάστε τα από τη φωτιά, ρίξτε την sour cream και μπόλικο αλατοπίπερο. Αφήστε τα για 2-3 λεπτά και αφήστε τη κρέμα να κοχλάσει όσο κρυώνει το τηγάνι.
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια πάνω σε μια στρώση από ρύζι, αν θέλετε, με μια ανάμικτη πράσινη σαλάτα

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ CAJUN
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Cookingchef
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Kenwood Cookingchef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV