ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ



1 μεγάλο αστακό
2 ξηρά μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 γαρύφαλλα ολόκληρα
1 κουταλάκι κανέλλα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κονσέρβα ντοματάκι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 ποτηράκι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 πακέτο μακαρόνια
αλάτι και πιπέρι

Βάζετε το νερό να βράσει. Ρίχνετε μέσα τον αστακό. Αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά. Τον βάζετε στην άκρη και κρατάτε το νερό. Βγάζετε το κρέας του αστακού από το κέλυφος και το ψιλοκόβετε. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Προσθέτετε τον αστακό και τον γυρίζετε στο λάδι κανά δυο φορές. Σβήνετε με κρασί. Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ. Προσθέτετε τα γαρύφαλλα, το πιπέρι και την κανέλλα. Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει να μείνει η σάλτσα με το λάδι της. Στο νερό που έβρασε ο αστακός, αφού το βάλετε να πάρει μία βράση, ρίχνετε τα μακαρόνια. Βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια όταν είναι έτοιμα με λίγο βούτυρο και αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα. Προσθέτετε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε.


Κύριο Συστατικό : Αστακός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV