ΚΑΤΣΙΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 μερίδες κατσίκι με κόκκαλο
1 ½ κιλό λαχανικά εποχής χοντροκομμένα (καρότα, κολοκύθια,πατάτες, μαραθόριζα)
Ζωμός αρνιού
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι
Πιπέρια φρεσκοτριμμένα
Μαντζουράνα
Για το αυγολέμονο
4 κρόκους αυγών
Χυμό 2 λεμονιών
1-2 κουταλιές κορν φλάουρ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Mε το κρασί, το αλατοπίπερο, τα υπόλοιπα λαχανικών και κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε στο φαγητό, φτιάχνουμε ένα ζωμό που αφήνουμε να συμπυκνωθεί.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε από το ζωμό που ετοιμάσαμε, τη μαντζουράνα και βράζουμε μέχρι να ψηθούν.
Βράζουμε χωριστά το κάθε λαχανικό, ώστε να φτάσει στο δικό του ιδιαίτερο βαθμό ψησίματος. Το φαγητό θα πρέπει να έχει αρκετό από το ζουμί του για να το αυγοκόψουμε.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ με τους κρόκους σε ελάχιστο νερό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού χτυπώντας καλά.
Ρίχνουμε στο μείγμα αρκετό από το ζεστό ζουμί του φαγητού και στη συνέχεια κουνάμε διαρκώς την κατσαρόλα για να πάει παντού το αυγολέμονο.
Σερβίρουμε το κρέας στο πιάτο, δίπλα τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα τους.

ΚΑΤΣΙΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Κύριο Συστατικό : Κατσίκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV