ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες χωρίς την πέτσα
αλάτι και πιπέρι
λίγο αλεύρι
3 / 4 ποτηριού κρασί λευκό ξηρό
1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτό
1 κουτί τοματοχυμό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 πιπεριές κόκκινες από βάζο κομμένες κατά μήκος στα 4
250 γραμμάρια ελιές
λίγο ελαιόλαδο

Ρίχνετε σε μετρίου μεγέθους σκεύος το ελαιόλαδο και τοποθετείτε τις ελιές και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κοτόπουλου, τις τυλίγετε στο αλεύρι και τις τοποθετείτε ανάποδα επάνω στις ελιές και τις πιπεριές. Διαλύετε τον τοματοπολτό στο κρασί και το ανακατώνετε μαζί με τη ζάχαρη στον τοματοχυμό. Ρίχνετε το μίγμα πάνω από το κοτόπουλο και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και όταν τρυπάτε το στήθος με πιρούνι να βγαίνει καθαρό υγρό. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο , γυρίζετε τα κομμάτια και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν. Το σερβίρετε με ρύζι ή μακαρόνια.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV