ΛΥΘΡΙΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ



1 λυθρίνι (900 γρ. περίπου)
400 γρ. πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού μάραθος ή άνηθος ψιλοκομμένος
χυμό 1/2 λεμονιού
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι μαύρου πιπεριού
αλάτι

Καθαρίζετε και πλένετε πολύ καλά το λυθρίνι. Τα αλατίζετε ελαφρά και τα αφήνετε στην άκρη. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε. Χτυπάτε στο γουδί τους κόκκους του πιπεριού σε χοντρά κομμάτια και πασπαλίζετε το ψάρι. Στρώνετε σε ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζετε από πάνω τις πατάτες σε μια στρώση. Αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη γεύση σας. Από πάνω βάζετε το ψάρι και τα αλείφετε με το λάδι. Ραντίζετε με το λεμόνι και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Τυλίγετε το χαρτί γύρω από το ψάρι σαν πακέτο και διπλώνετε καλά τις άκρες του. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου. Εάν θέλετε ανοίγετε το χαρτί και αφήνετε το ψάρι ξεσκέπαστο να ψηθεί για 5-10 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει. Βάζετε το ψάρι σε πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρετε αμέσως. Για να βεβαιωθείτε ότι ψήθηκε το ψάρι, μπορείτε να βυθίσετε ένα μαχαίρι στο παχύτερο σημείο της πλάτης του. Αν η σάρκα ξεχωρίζει εύκολα από το κόκαλο είναι έτοιμο.


Κύριο Συστατικό : Λυθρίνι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV