ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. παστός μπακαλιάρος (από το λεπτό μέρος)
100 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
1 λεμόνι
60 γρ. της κούπας ελαιόλαδο
10 γρ. πάπρικα
1 φύλλο δάφνης
ξερή φλούδα πορτοκαλιού
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αφήνετε τον μπακαλιάρο να ξαρμυρίσει σε άφθονο νερό για 24 ώρες αλλάζοντας το νερό τέσσερις φορές.
Σε ένα γουδί χτυπάτε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη και ρίχνετε μερικές σταγόνες νερού για να μην βγάλουν πολύ λάδι. Στη συνέχεια τα αραιώνετε με το νερό.
Σουρώνετε το μείγμα σε ένα πανί στύβοντας καλά μέχρι να βγάλουν όλο το ζουμί τους. Έτσι βγαίνει το γάλα του αμυγδάλου.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε τον μπακαλιάρο να βράσει καλυμμένο με νερό και με ένα φύλλο δάφνης. Τον αφήνετε να βράσει για 2’ ακόμη από το σημείο βρασμού. Βγάζετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου από το νερό και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με καπάκι.
Ραντίζετε με το χυμό λεμονιού, τη φλούδα πορτοκαλιού κομμένη σε 3-4 κομμάτια, το κόκκινο πιπέρι, το λάδι και λίγο πιπέρι.
Τα καλύπτετε όλα με το γάλα από τα αμύγδαλα. Τα βράζετε αρχικά σε δυνατή φωτιά και ύστερα χαμηλώνετε και τα βράζετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Προσθέτετε αλάτι. Δεν πρέπει να πήξει πολύ η σάλτσα.
Σερβίρετε στην ίδια κατσαρόλα, την οποία ξεσκεπάζετε στο τραπέζι.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Κύριο Συστατικό : Μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV