ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. πένες
αλάτι
1 κιλό μικρά κολοκυθάκια
4 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι βασιλικό
50 ml. ελαιόλαδο
350 γρ. ρικότα
πιπέρι
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 7 λεπτά. Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, τα ζεματίζουμε 2 λεπτά σε βραστό νερό, τα περιχύνουμε με κρύο νερό και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες του 1 εκ.
Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Πλένουμε το βασιλικό, το στεγνώνουμε και τον κόβουμε σε λωρίδες. Βάζουμε το λάδι σ'ένα τηγάνι να κάψει. Τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό τα κολοκυθάκια και προσθέτουμε το σκόρδο.
Ανακατεύουμε τις πένες, τα κολοκυθάκια, το βασιλικό, τη ρικότα και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε με παρμεζάνα

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ
Κύριο Συστατικό : Πένες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 7 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV