ΣΟΛΩΜΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΣΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΑΝΗΘΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 φιλέτα φρέσκου σολωμού
1 σελινόριζα
60 ml. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ
60 ml. ελαιόλαδο
άνηθος
χυμός ενός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζετε και πλένετε τον σολωμό. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση και τον αλείφετε με το ελαιόλαδο.
Καθαρίζετε και κόβετε τη σελινόριζα σε λεπτές λωρίδες. Τις ρίχνετε σε αλατισμένο νερό που βράζει, μέχρι να μαλακώσουν. Αφού τις στραγγίσετε, τις σοτάρετε σε ζεστό ελαιόλαδο.
Ζεσταίνετε ένα άλλο τηγάνι χωρίς λάδι και ψήνετε σε αυτό τα φιλέτα του σολωμού για 4’ από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τα απομακρύνετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε, για να διατηρηθούν ζεστά.
Για να φτιάξετε τη βινεγκρέτ, ανακατεύετε το χυμό λεμονιού με το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και χτυπάτε καλά.
Πλένετε τον άνηθο, τον στεγνώνετε, τον ψιλοκόβετε και τον προσθέτετε στη σάλτσα.
Βάζετε τη βινεγκρέτ σε μια σαλτσιέρα.
Σερβίρετε το σολωμό διακοσμημένο σε λωρίδες σελίνου και περιχύνετε με τη βινεγκρέτ άνηθου.

ΣΟΛΩΜΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΣΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΑΝΗΘΟΥ
Κύριο Συστατικό : Σολωμός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV