ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

3/4 του κιλού μπακαλιάρος παστός
4 σκελίδες σκόρδου
20 γρ. αλεύρι
ελαιόλαδο
1/2 κούπα ψίχα ψωμιού
3 κλωνάρια μαϊντανού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αφήνετε τον μπακαλιάρο να ξαρμυρίσει σε νερό από την προηγούμενη ημέρα.
Ξεφλουδίζετε τις σκελίδες σκόρδου. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό.
Στραγγίζετε το μουσκεμένο μπακαλιάρο και φυλάσσετε το νερό.
Σε μια πήλινη κατσαρόλα με καυτό λάδι, ροδίζετε το σκόρδο. Το βγάζετε και αφήνετε την κατσαρόλα μακριά από τη φωτιά.
Αφαιρείτε τα κόκκαλα από τον μπακαλιάρο, τον στραγγίζετε με τις παλάμες σας και καλύπτετε όλα τα κομμάτια του από όλες τις πλευρές με την ψίχα του ψωμιού. Βάζετε τον μπακαλιάρο με την πέτσα προς τα πάνω στο λάδι της κατσαρόλας.
Πασπαλίζετε με αλεύρι και καλύπτετε με μαϊντανό. Περιχύνετε με το νερό που είχατε μουσκέψει τον μπακαλιάρο και βάζετε την πήλινη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρει την πρώτη βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε την κατσαρόλα για 60’.
Την ανακινείτε συχνά για να μην κολλήσει ο μπακαλιάρος στον πάτο. Σερβίρετε.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ
Κύριο Συστατικό : Μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV