ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 λίτρο ζωμό από άγρια μανιτάρια
80 γρ. βούτυρο
400 γρ. ρύζι για ριζότο(αρμόριο ή καρναρόλι)
400 ml. λευκό κρασί
400 γρ. μεγάλα σπόρια από φρέσκα φασολάκια
αλάτι και πιπέρι
80 γρ. γραβιέρα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Ζεσταίνουμε το ζωμό ώσπου να πάρει μια βράση και τον φυλάμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το ρύζι, το τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις πιεί το ρύζι τα υγρά του προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό και αφήνουμε το ριζότο σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για 25’ περίπου ώσπου να αποκτήσει κρεμώδη υφή, αλλά το ρύζι να κρατάει ακόμη.
Στο μεταξύ ζεματάμε σε βραστό αλατισμένο νερό τα φασόλια για 3’, τα σουρώνουμε, τα περιχύνουμε με κρύο νερό και τα πιέζουμε ένα ένα ώστε να ξεφλουδιστούν.
Τρίβουμε την γραβιέρα. Μόλις γίνει το ρύζι, προσθέτουμε στο ριζότο το μισό τυρί και τα φασόλια, ανακατεύουμε προσεκτικά και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε με το υπόλοιπο τυρί σε ξεχωριστό μπολάκι.

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ
Κύριο Συστατικό : Φασολάκια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV