ΜΑΚΑΡΟΥΝΕΣ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

50 γρ. βούτυρο
115 γρ. πανσέτα ή μπέικον χωρίς το λίπος, σε κύβους
250 γρ. κατεψυγμένα συκωτάκια κοτόπουλου, τα οποία έχετε ξεπαγώσει, στραγγίσει και κόψει σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
10 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο
300 γρ. μακαρούνες
150 ml. ξηρό λευκό κρασί
4 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
15 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Λιώνετε το μισό βούτυρο σε ένα μεσαίο, βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα.
Προσθέτετε την πανσέτα (ή το μπέικον) και την τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσει, αλλά χωρίς να γίνει τραγανή.
Προσθέτετε τα συκωτάκια κοτόπουλου, το σκόρδο, το μισό φασκόμηλο και αρκετό πιπέρι.
Δυναμώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε τα συκωτάκια για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Εν τω μεταξύ, βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία.
Περιχύνετε τα συκωτάκια με το κρασί και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση.
Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Προσθέτετε στο σκεύος το υπόλοιπο βούτυρο.
Μόλις λιώσει, ρίχνετε τους κύβους της ντομάτας, ανακατεύετε, και προσθέτετε το υπόλοιπο φασκόμηλο και τον μαϊντανό.
Τα ανακατεύετε καλά, δοκιμάζετε τη σάλτσα και αν χρειάζεται, συμπληρώνετε αλάτι.
Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε σε ένα μπολ που έχετε ζεστάνει. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα και τα ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε αμέσως.

ΜΑΚΑΡΟΥΝΕΣ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Κύριο Συστατικό : Μακαρούνες , Συκωτάκια κοτόπουλου
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV