ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

600 γρ. μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος
400 γρ. βρασμένα ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
μαϊντανός
1 φύλλο δάφνης
αλεύρι
100 ml. ξύδι
λάδι
αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μικρά κομμάτια και τον βράζετε για 15 λεπτά.
Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τη σκελίδα σκόρδου, αλέθετε τον μαϊντανό.
Σε ένα τηγάνι με ζεστό λάδι, ροδίζετε το κρεμμύδι και προσθέτετε το σκόρδο και τον μαϊντανό. Πριν τελειώσει το σοτάρισμα προσθέτετε τη δάφνη και δυο κουταλιές αλεύρι.
Ραντίζετε με το ξύδι και με ένα ποτηράκι ζουμί μπακαλιάρου(από το νερό που τον έχετε μουσκέψει).
Ρίχνετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε μια κατσαρόλα και τα περιχύνετε με το παραπάνω μείγμα.
Προσθέτετε αλάτι και το αφήνετε στη φωτιά για 5’ περίπου.
Προσθέτετε τα ρεβίθια και τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για 5’ ακόμη.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ
Κύριο Συστατικό : Μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV